Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kobold

5. 8. 2011

 

 

 

Kobold


Kobold neboli skřítek je malý a mrzutý tvor, který si ze všeho nejvíc hledí svých pokladů a drahých kovů. Má své věci rád a je schopen je krutě a bolestivě bránit. Vzhledem je podobný kryse, která se skřížila s Gnomem, ale jeho barva tomuto nesmyslnému vztahu nenasvědčuje. Je totiž většinou červený až fialový. Nejzáhadnější věcí je na Koboldovi svíčka, kterou si Kobold nese na své hlavě, nejspíš aby nezabloudil v dolech a jezkyních, ketré tento tvoreček obývá. Obývá doly v Elwynn Forestu ale najdete ho také v Loch Modanu nebo v Thousand needles.

Mimo World of Warcraft

Koboldi patří mezi pronárody, jejichž posláním je ztrpčovat život dobrodruhům. Od skřetů, goblinů, orků a podobné havěti se liší zejména svým vzhledem. Jejich hlavy připomínají nestvůrně zvětšené hlavy ještěrů. Smích, který v dobrodruzích vyvolají při prvním setkání, však brzy utichne. Jejich zuby jsou totiž ostré a nebezpečné.
Kromě toho se však dosti podobájí lidem a mohou bojovat i zbraněmi čemuž dávají přednost, dokud nejsou rozzuřeni. Koboldi žijí v kmenech v divokých hvozdech. Kmenu velí náčelník (zvaný Velký ještěr) s rudým hřebenem na hlavě a životaschopností 12. Jeho pomocníci, kterých bývá kolem 8, mají hřebeny oranžové a životaschopnost 8. Ostatní samčí obyvatelé vesnice mají hřebeny žluté.
Od lidí se koboldi také liší způsobem mluvy, jež poněkud připomíná syčení.

 



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář