Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andělská magie ( Invokační, pentagramu, úsvitu a vyvolávací)

 Hodnota rituálů spočívá v jejich schopnosti koncentrovat celou naši bytost a vyladit nás  na předmět našeho zájmu. Toho dosáhneme opakováním (po celá staletí opakované rituály s tímž úmyslem dodávají proceduře mocný energetický vliv) a sdružováním (používáním korespondujících zvuků, barev, látek a předmětů napomáhá k vyladění se na konkrétní energetický archetyp nebo entitu). Soustředíme se nyní na nejpřímější techniky andělské magie a uvedeme některé důležité a mocné rituály, z nichž tři jsou zapečetěné, aby byl ochráněny před světskými zraky.

Invokační rituály

Invokační rituály jsou nejúčinnější, když se na ně pečlivě připravíme. Je snadnější vyladit se na andělské vědomí, jsme-li očištěni a ve styku se svým Vyšším Já neboli moudrou a nesobeckou částí našeho vědomí. Toto očištění se skládá z mentální přípravy, půstu a očisty těla. Půst může znamenat vyloučení pevné stravy (ale nikoli tekutin!) po dobu jednoho či dvou dnů (déle se nedoporučuje, pokud na to nejste zvyklí). Při půstu se však také může pouze jíst méně a na 24 hodin vyloučit příjem živočišných bílkovin. Neměli byste ani konzumovat návykové a stimulující látky, a to opět minimálně po dobu 24 hodin.

Účelem půstu je uvolnit celý organismus a zklidnit naše energie. Z tohoto důvodu byste se měli v očistném období vyhnout také sexuálním aktivitám. Měli byste se snažit udržet si klid mysli, nezaobírat se sobeckými myšlenkami a pokojně očekávat požehnání. Můžete pít uklidňující bylinné čaje, jako například heřmánek, sporýš (verbena) a máta. Sporýš je také dobrou bylinou pro očistné koupele – buď v podobě odvaru, nebo esenciálního oleje. Uvolňuje a tonizuje nervový systém a užívá se k vyvolání jasnovidných snů. To je samozřejmě pro práci s anděly úplně nejlepší. Koupele jsou také ideální při práci s planetárními anděly. Můžete do nich přidat korespondující barvu a vůni. Provoněná a svíčkami osvětlená koupel se doporučuje k silnému spojení s andělskými energiemi. Může se dokonce stát vaším oblíbeným prostředím k provádění andělských invokací.

 

angel.jpg

 

 

Rituál pentagramu

Pěticípá hvězda neboli pentagram je dávným symbolem ochrany a štěstí. Představuje pět smyslů a člověka jako mikrokosmos – obraz Boží. V křesťanství

Pentagram je základem nejrozšířenějších rituálních praktik západní magie a používá se k soustředění a nashromáždění duchovní energie před provedením rituálu invokací. Čtyřmi svatými jmény Boha vyvolává čtyři velké archanděly, kteří utvoří kruh síly, léčivému kruhu indiánských tradic.

 

pentagram.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář